Nieuws

Nieuwsbrief oktober 2018

  • september 28, 2018
  • KFT schiedam
  • Reacties uitgeschakeld voor Nieuwsbrief oktober 2018

Fysio Prestatie Monitor

Als u toestemming heeft gegeven aan ons, krijgt u – na 22 behandelingen óf aan het einde van de behandelperiode – een vragenlijst toegestuurd via de email. Deze bestaat uit enkele vragen over het contact, behandelplan en onze praktijk en wordt een PREM genoemd. Dit staat voor Patient Reported Experience Measure.
Met de uitkomsten van deze vragenlijst wordt onze praktijk beoordeeld door de zorgverzekeraar. Daarnaast proberen we de verbeterpunten in onze praktijk toe te passen. Het is daarom voor ons van belang dat u deze invult. Uiteraard hopen we dat u op en/ of aanmerkingen over deze onderwerpen ook tijdens de behandelperiode maakt. Zo kunnen we u en alle anderen nog beter helpen.
De PREM wordt ook omgezet in een rapportcijfer…
De score van afgelopen maand is een 8,6. We zijn hier enorm trots op!!

 

Telefonisch contact

Uit de PREM (zie hierboven) blijkt dat wij niet altijd goed telefonisch bereikbaar zijn.
Dat (h)erkennen wij; soms is het niet haalbaar om weg te lopen uit een behandeling of zijn we bij een kind aan huis. De voicemail staat altijd aan, zodat u uw naam, telefoonnummer en eventuele boodschap kan achterlaten. U kunt ook een email zenden; info@kinderfysiotherapieschiedam.nl
Wij luisteren de voicemail en lezen de email dagelijks meerdere malen, zodat we weer met u in contact komen.

 

Kinderfysiotherapie bij sportblessures

Sporten is goed en gezond, voor elk kind. Helaas neemt het aantal sportblessures bij kinderen de afgelopen jaren toe. In 2016 was de helft van het aantal geblesseerde sporter op de Spoedeisende Hulp (SEH) van het ziekenhuis, tussen 9 en 16 jaar. Er zijn in dat jaar 63.100 kinderen onder de 18 behandeld door de SEH. (bron: veiligheid.nl)
De voornaamste toename van blessures is de afname van bewegen in het dagelijks leven. Het aantal kinderen dat voldoet aan de bewegingsnorm is sinds 2006 gehalveerd. Ook wordt de kwaliteit van motorische vaardigheden af, wat leidt tot grote kans op ernstig letsel. Het is daarom essentieel dat kinderen ontwikkelde motorische vaardigheden blijven uitvoeren.
Daarnaast zien we een ontwikkeling dat kinderen die sporten, intensiever gaan sporten. Bij deze kinderen ligt juist de overbelasting op de loer en zijn pijnklachten een reëel probleem voor hen.
Wij, als kinderfysiotherapie Schiedam, geven advies aan en behandelen kinderen met (sport)blessures. Wij werken graag samen met de sportclub om een goed behandelplan op te stellen en hopen uw kind zo weer goed gezond te laten sporten.

 

Beweegnorm

Het CBS, in samenwerking met het RIVM, heeft in 2017 onderzoek gedaan naar de Beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad. Hieruit blijkt dat 45% van de 4-12 jarige niet voldeed aan de beweegnorm. De beweegnorm geeft aan dat kinderen in deze leeftijd elke dag minimaal één uur tenminste een matig intensieve inspanning zoals fietsen, wandelen of zwemmen moeten doen. Ook moeten ze minimaal driemaal per week spier- en botversterkende activiteiten zoals springen en dansen verrichten. Haalt uw kind deze beweegnorm?