Nieuws

Patricia start de ToP opleiding

  • november 11, 2023
  • KFT schiedam
  • Reacties uitgeschakeld voor Patricia start de ToP opleiding

Al onze collega’s zijn uiteraard toppers!! Zo heeft ieder zijn eigen specialisme en weet iedereen erg veel. We volgen opleidingen en cursussen, gaan naar symposiums en intervisies om up-to-date te blijven.

 

Afgelopen week is Patricia gestart met de ToP opleiding. Dit is een intensieve opleiding, waarbij ze 8 maanden lang onderwijs in deeltijd volgt. Een ToP therapeute ondersteunt ouders en hun vroeggeboren kind na ontslag uit het ziekenhuis. ToP staat voor transmurale ontwikkelingsondersteuning voor prematuur geboren kinderen en hun ouders. Het wordt aangeboden aan alle baby’s die geboren zijn voor 32 weken zwangerschapsduur en/of een geboortegewicht hebben van minder dan 1500 gram. Het programma sluit aan bij de manier waarop tijdens de couveuse periode wordt omgegaan met de behoefte van het kind en wordt uitgevoerd door een speciaal opgeleide kinderfysiotherapeut. Samen met de ToP therapeut kijkt de ouder naar het gedrag van het kind. Jonge kinderen nemen vanaf de geboorte initiatieven om hun wereld te ontdekken en zich aan te passen, zij hebben echter hun ouders nodig om hun pogingen succesvol te maken. De ToP therapeut helpt ouders om de initiatieven van hun kind te herkennen en om hun reacties te laten aansluiten. Het programma gaat niet uit van de problemen maar van de mogelijkheden van het kind. De hulpvraag van de ouders staat altijd centraal.

 

Onze collega Olga is al ToP therapeute en werkt al enkele jaren via dit uitgebreide programma. Wil je meer weten, stuur ons dan een mailtje: info@kinderfysiotherapieschiedam.nl .