Nieuws

Speeltuin app en Jantje Beton

  • juni 25, 2020
  • KFT schiedam
  • Reacties uitgeschakeld voor Speeltuin app en Jantje Beton

Zoals we al eens vertelden… Wij, de kinderfysiotherapeuten in de praktijk, houden van buiten sporten én buiten spelen. De één loopt graag ‘s-avonds een wandelingetje, de ander loopt graag hard. Sommigen houden van fietsen of mountainbiken en een aantal houden van sneeuwpret.  Anderen spelen uren met hun eigen kind in de speeltuin om de hoek, bouwen hutten of bootcampen in het bos. Heerlijk, niets is lekkerder dan buiten bewegen.

Nu is er sinds een tijdje een app voor kinderen en ouders: de Speeltuin app. In deze app worden veel verschillende speeltuinen aangegeven. In de regio Rotterdam – Den Haag zijn er zelfs meer dan 900! En er komen er steeds meer bij. Je kan zelf ook een speeltuin toevoegen. Wellicht een leuke tip als jullie huidige speeltuin eens verveelt.

Jantje beton merkte op hun website op: Een gat in de lucht spring(touw)en, hutten bouwen, rennen, klauteren en verstoppen. Buitenspelen maakt kinderen vrolijk en blij. Nog belangrijker: buitenspelen is een must voor ieder kind. Het prikkelt de fantasie en is goed voor de sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek.’ Op hun website – buitenbeweging.jantjebeton.nl staat tips hoe je uw kind buiten krijgt én wat ze (samen met u) kunnen doen. Want buiten spelen is zelfs leuk als het ontzettend waait!