Nieuws

Sportblessures en sportverenigingen

  • december 8, 2018
  • KFT schiedam
  • Reacties uitgeschakeld voor Sportblessures en sportverenigingen

 

Afgelopen maand hebben onze collega’s weer diverse opleidingsdagen en cursussen gevolgd.

Kirsty en Nikki hebben een thema dag gehad over ‘het sportende kind en blessures’.

Enerzijds sporten kinderen te weinig en neemt het aantal kinderen met overgewicht toe. Anderzijds zien we in heel Nederland dat het aantal kinderen dat wel sport, meer pijnklachten/ blessures hebben dan ooit. Dit ontstaat mogelijk door twee zaken:

1) de sportbelasting is te hoog voor het opgroeiende kind, en/of

2) het kind heeft een onvoldoende sterke motorische basis en moet motorische vaardigheden doen die nog niet bekend of onvoldoende geoefend voor en door het kind zijn.

Veelal ontstaat dan overbelasting en dus blessures/ pijnklachten.

Wij merken ook in onze praktijk dat het aantal pijnklachten en blessures bij het opgroeiende kind toeneemt. Dit is geen fijne ontwikkeling. Wij helpen door voorlichting, advies en behandeling aan ouders en kind. Ook is het van belang om een sportvereniging bij de behandeling te betrekken. Soms gaat dit goed en soms is het lastig om samen te werken met een sportclub.

Onze praktijk staat open om sportverenigingen beter voor te lichten over het opgroeiende sportende kind. Mogelijk vindt u het leuk als wij een lezing geven bij uw sportvereniging. Vraag dan naar de mogelijkheden bij Kirsty. Zij vertelt u hier meer over.