Nieuws

Zindelijk worden, zijn en blijven

  • juni 11, 2021
  • KFT schiedam
  • Reacties uitgeschakeld voor Zindelijk worden, zijn en blijven

Zindelijk worden is een belangrijke stap in de ontwikkeling van het kind. De meeste kinderen worden vanzelf zindelijk, ervaren geen bijzonderheden en blijven zindelijk.

Wanneer dit niet ontstaat of opnieuw plas en/ of poep ongelukjes ontstaan, heeft dit grote impact op een kind én het gezin. Ook obstipatie en bedplassen is voor veel kinderen, en hun ouders, een heftig probleem.

Voor het stellen van een juiste diagnose is het van belang dat zowel anatomische en neurologische functies, activiteiten en participatie van het kind in kaart wordt gebracht. Hierbij zijn kind- en omgevingsfactoren ook van belang.  Aan de hand van een intake en vragenlijst worden de klachten uitgevraagd. Het onderzoek bestaat uit een plas en/ of poepdagboek, lichamelijk onderzoek en eventueel aanvullend onderzoek. Er vindt geen intern lichamelijk onderzoek plaats. Wel is er, zo nodig, uitgebreid overleg met de kinderarts, urotherapeuten en andere disciplines.

 

Onze collega Kirsty van Lier is sinds vorige week officieel kinderbekkenfysiotherapeut. Ze heeft met goed gevolg de opleiding afgerond. Gefeliciteerd Kirsty!

Heeft u vragen? Dan kunt u deze stellen aan uw behandelend therapeut.